Iba jeden deň trvala hrozba prepúšťania v PPS Group Detva. Po utorkovom stretnutí predstaviteľov spoločnosti so zástupcami vlády a parlamentu priamo v Detve je všetko inak. Vláda PPS-ke pomôže. Presný systém pomoci zatiaľ nie je známy. Informovala o tom TASR v článku uverejnenom na stránke MY Zvolen.

„Po dnešnom rokovaní môžem ľudí na Podpoľaní upokojiť. Vieme garantovať, že v prípade naplnenia našich dohôd ľudia v závode o prácu neprídu,“ povedal po rokovaní novinárom predseda parlamentu Boris Kollár a vyzval aj iných veľkých zamestnávateľov, aby v súčasnej situácii pri vzniku problémov vo firmách oslovili na rokovanie priamo zástupcov vlády.

„Záleží nám na tom, aby všetky firmy, ktoré pre koronavírus zaznamenali úpadok, sa po jeho prekonaní mohli vrátiť do života,“ povedal minister financií Eduard Heger. Systém pomoci pre PPS Group však nechcel bližšie konkretizovať, podľa neho sa aktuálne iba formuje.

Podľa predsedu odborov v PPS-ke Stanislava Ľuptáka toto stretnutie prinieslo zamestnancom PPS Group určitú nádej, že ostanú v práci, a to aj za cenu, že si budú musieť utiahnuť opasky. „Verím však, že opatrenia, ktoré sú dnes na stole, pomôžu firme aj zamestnancom prekonať toto náročné obdobie,“ zdôraznil.

ms

Ilustračné foto: Ján Krošlák