Niektorí vodiči nemajú problém sadnúť si za volant pod vplyvom alkoholu či iných návykových látok. Neslávnym príkladom posledných dní je vodič nákladného auta, ktorého tento týždeň zastavila hliadka mýtnej polície.

„Bolo to v čase dopravnej špičky, v popoludňajších hodinách v katastri obce Pôtor na ceste 1/75. U vodiča bola na mieste vykonaná dychová skúška, pričom mu namerali 3,04 promile alkoholu,“ informovalo na sociálnej sieti Krajské riaditeľstvo Policajného zboru SR v Banskej Bystrici.

Policajný vyšetrovateľ už obvinil 48-ročného vodiča z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Tento prípad policajtov v Banskobystrickom kraji poriadne naštartoval. „Okamžite začíname so sprísnenými kontrolami na alkohol u vodičov, a to v rámci celého kraja,“ vysvetlili policajti a doplnili, že nezabudnú ani na ďalších účastníkov cestnej premávky, ktorými sú chodci a cyklisti.

Situácia je podľa policajtov vážna a sranda musí ísť bokom. Na rad musí prísť zodpovednosť.

„Preto aj vy, ktorí pravidlá dodržiavate, buďte k nám policajtom na cestách pri kontrolách tolerantní a majte na zreteli, že kontroly na cestách sú aj pre vaše dobro a ich účelom je chrániť nás všetkých,“ zdôvodnili krajskí policajti.

ms

Ilustračné foto: KR PZ