Významnú posilu pri zabezpečovaní zimnej údržby dostalo tento rok mesto Hriňová. Nová Tatra Phoenix s radlicou doplnila autopark vozidiel pripravených na boj so snehom a ľadom na 178-ich kilometroch miestnych komunikácii a ďalších kilometroch chodníkov v meste Hriňová.

Okrem novej tatrovky bude nasadená aj ďalšia technika: sypač T-815 s radlicou, sypač Škoda 706 s radlicou, dve vozidlá Multicar M-25, traktor New Holland, traktor Zetor, nakladač UDS-114, UNC-060 a ďalších desať zazmluvnených traktorov hriňovských gazdov na lazoch.

Pre zimnú údržbu je zabezpečený posypový materiál: dvetisíc ton prírodného kameniva frakcie 4/8 a dvanásť ton posypovej soli. Počas zimnej údržby bude pracovať šestnásť zamestnancov v nepretržitej štvorzmennej prevádzke.

Pripravená na odhŕňanie snehu.

„Šoférov jazdiacich po miestnych lazoch prosíme počas zimnej sezóny o ohľaduplnosť a rešpektovanie výkonu zimnej údržby,“ povedal primátor Hriňovej Stanislav Horník. Rozsah zimnej údržby v meste Hriňová je podľa primátora porovnateľný s ktorýmkoľvek strediskom regionálnej správy ciest alebo strediskami krajských miest. Bez ohľadu na príjmy z podielových daní, ktoré mesto dostáva na necelých 7500 obyvateľov.

Milan Suja

Foto: Stanislav Horník